Cesnaková polievka s krúpami

Na prípravu budeme potrebovať:

  • Hrnček jačmenných krúpov
  • Strúčiky cesnaku - 6 kusov
  • Vývar alebo bujón
  • Zemiaky cca 6 kusov
  • Vajíčka - 2 kusy
  • Korenie: soľ, majoránka, čierne korenie
  • Bravčová 🐷 masť na zemiaky
  • Cibuľa
  • Na dochutenie tvrdý syr, opečený chleba, opečená slaninka

Príprava:

V osolenej vode povaríme jačmenné krúpy do zmäknutia asi po dobu 25-30 minút. 
Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Do veľkého hrnca dáme kus bravčovej masti, na ktorej speníme cibulku a pridáme zemiaky. Povaríme a zalejeme vývarom. Varíme dokým zemiaky nebudú mäkké. Potom pridáme uvarené krúpy a polievku dosolíme, dokoreníme a pridáme majoránku. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a čím kratšie sa bude variť, tým jeho chuť bude výraznejšia. Na záver pridáme dve vajíčka, ktoré poriadne rozmiešame a ešte chvíľku povaríme. Polievku podávame podľa chuti s nastrúhaným syrom, opečeným chlebom, a opečenou slaninkou. Výber je len na Vás. 😉

Dobrú chuť.