Na prípravu budeme potrebovať:
- Hrnček jačmenných krúpov
- Strúčiky cesnaku - 6 kusov
- Vývar alebo bujón
- Zemiaky cca 6 kusov
- Vajíčka - 2 kusy
- Korenie: soľ, majoránka, čierne korenie
- Bravčová 🐷 masť na zemiaky
- Cibuľa
- Na dochutenie tvrdý syr, opečený chleba, opečená slaninka
Príprava:
V osolenej vode povaríme jačmenné krúpy do zmäknutia asi po dobu 25-30 minút.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Do veľkého hrnca dáme kus bravčovej masti, na ktorej speníme cibulku a pridáme zemiaky. Povaríme a zalejeme vývarom. Varíme dokým zemiaky nebudú mäkké. Potom pridáme uvarené krúpy a polievku dosolíme, dokoreníme a pridáme majoránku. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a čím kratšie sa bude variť, tým jeho chuť bude výraznejšia. Na záver pridáme dve vajíčka, ktoré poriadne rozmiešame a ešte chvíľku povaríme. Polievku podávame podľa chuti s nastrúhaným syrom, opečeným chlebom, a opečenou slaninkou. Výber je len na Vás. 😉
Dobrú chuť.