Na prípravu budeme potrebovať:
- Tmavé cesto:
- 500g piškót
- 300g práškového cukru
- 3 lyžice kakaa
- 3 lyžice rumu
- trochu mlieka
- Plnka:
- 250g masla
- strúhaný kokos podľa potreby
- práškový cukor podľa chuti
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Zmiešame strúhaný kokos s cukrom a zmäkčeným maslom. Cesto poriadne spracujeme, aby pekne pri sebe držalo a nerozpadalo sa. V prípade potreby pridáme ešte kokos alebo ho vložíme do chladničky aby stuhlo.
Potom si pripravíme tmavé cesto. Piškóty nastrúame na strúhanku alebo umixujeme.
Nastrúhané piškóty potom zmiešame s cukrom a kakaom, pridáme rum a postupne podľa potreby mliekom. Keď máme cesto pripravené, rozváľame ho na tenký plát. Na neho nanesieme plnku a rovnomerne ho rozotrieme po celom pláte. Následne cesto zatočíme spôsobom ako napríklad štrúdl a zabalíme do alobalu alebo pečiaceho papieru. Necháme roládu stuhnúť v chladničke a po stuhnutí nakrájame na tenké plátky. ☺️
Dobrou chuť.