Na prípravu pre mňa Vianočnej tofu kapustnice budeme potrebovať:
- 1 kg kyslej kapusty
- 400g údeného tofu
- 350g zemiakov - ja osobne moc zemiaky nepoužívam, ale kto chce použiť može
- 100g sušených húb - v tomto prípade ja používam čerstvú hlivu ustričnú
- 3 sušené slivky
- 2 cibule
- Plantu - v recepte to tak síce stojí ale pre všetkých aby nemuseli vyhľadávať, čo to pre pánajána je - obyčajný tuk na smaženie
- hladká múka
- cesnak
- dafinka - taktiež pre mňa cudzie slovo, ktoré znamená dochucovadlo jedla, niečo ako vegeta - zmes korenia a roznych druhov zeleniny
- červená mletá paprika, soľ, korenie bujón a polievkové korenie
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Príprava:
Do veľkého hrnca dáme variť asi 1kg kyslej kapusty, do ktorej pridáme na kocky pokrájané údené tofu. Pridáme vopred namočené huby - v mojom prípade rovno nakrájanú hlivu - a 3 sušené slivky. Necháme povariť a medzitým si pripravíme zíprašku. Na rastlinom tuku Planta speníme hladkú múku, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a červenú mletú papriku. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do hrnca. Zemiaky pokrájame na kocky, dáme ich do polievky, ktorú ochutíme soľou, dafinkou a varíme, až kým nám zemiaky nezmaknú. Podávame s celozrnným pečivom, prípadne dochutíme - už na tanieri - lyžičkou kyslej smotany.
Dobrú chuť. 😉